АФК приема кандидатури за нов домакин на Купата на Азия

dsport.bg

Азиатската футболна конфедерация (АФК) приветства покани във вторник за провеждането Купата на Азия през 2023, след като Китай се оттегли от домакинство заради пандемията от коронавирус, като Япония е вероятен неин заместник.

АФК постави краен срок до 30 юни за членките на асоциации за подаване на нови кандидатури, след което организаторите ще вземат решение относно домакина. По-рано този месец, Азиатската футболна конфедерация заяви, че Китай се е оттеглил от домакинство на Купата на Азия с 24 отбора, която трябва да се проведе през юни-юли догодина, тъй като страната преследва нулева политика по отношение на Ковид-19 – позиция, която прави провеждането на големи спортни събития огромно предизвикателство.

Президентът на Японската футболна асоциация Козо Ташима наскоро сподели пред местни медии, че страната му е била „изведена на преден план“ за приемане на турнира следващата година. „Ако Япония трябва да домакинства, ще бъде вълнуващо, няма никакво съмнение“, бе цитиран Ташима. Купата на Азия се провежда на всеки четири години, като Катар спечели последното издание през 2019.

Китай се оттегли от домакинство на Купата на Азия 2023

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още