Роналд Куман може да остане начело на Барселона и през следващия сезон. Това обяви агентът му Роб Ясен след срещата с президента на клуба Жоан Лапорта, която се състоя във вторник. Тя продължи час и половина и бе в офисите на „Камп Ноу“.

Според информацията в испанската преса, на срещата не е постигнато споразумение и разговорите ще бъдат продължение след няколко дни.

След като беше изхвърлен от Шампионска лира рано-рано, остана без титлата в Ла Лига и спечели единствено Купата на Краля, в Барселона са готови за големи промени през лятото. Очакванията са 8 или 10 играчи да напуснат тима, ще дойдат нови имена, но статутът на Куман продължава да не е ясен.

Куман има още една година от договора си с Барселона и иска да знае дали Лапорта му има доверие и е готов да застане зад него. В случай, че няма пълна подкрепа, нидерландецът е готов да постигне споразумение за по-ранно прекратяване на сътрудничеството.

Според някои информации, има голяма шанс Куман да остане треньор на Барселона и през следващия сезон.

Агентът на Куман - Роб Янсен коментира след срещата с Лапорта, че специалистът със сигурност ще запази поста си, като дори има индикации за подновяването на настоящия му договор, който изтича в края на следващия сезон.

„Нагласата е положителна. Дори е толкова добре, че Роналд може да остане по-дълго (от сезон 2021/2022). Но все още не сме стигнали дотам, ще следват още разговори ”, заяви Янсен пред нидерландското издание „Telegraaf“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS