Най-добрият ни алпиец Алберт Попов коментира 13-ата си позиция в Аделбоден за Световната купа. Българинът стана първият ни алпиец, спечелил точки за Световната купа в тази дисциплина на легендарната писта "Куонингсбергли".

Страхотен Алберт Попов в топ 15 в Швейцария

"Много съм доволен специално от резултата си във втория манш. Вратите на втория манш бяха на по-къси разстояния, беше точно моето трасе и направих страхотно спускане. Програмата е много тежка. Или караме ски, или пътуваме. Още не съм имал почивен ден през януари. Тежка е, но в крайна сметка всички излизат на старта и всеки се старае да покаже най-доброто от себе си. Стискаме зъби и продължаваме напред."

"Искам да направя два силни манша и да мога да се придвижа възможно най-напред. Вече събрах увереност и карането ми е на ниво. Просто трябва да повярвам още малко в себе си, да пусна ските, и ще стане", заяви Попов.

"Във Венген е доста подходящо за мен. За жалост миналия сезон изхвърчах на десетата врата и нямах шанс да покарам до финала. Но определено е трасе като за мен - тежко, стръмно, ледено, и мисля, че ще имам добро класиране", каза Попов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS