Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри ще изработи трансферната стратегия на клуба през януари, съобщава „Corriere dello Sport“.

След оставките на Андреа Аниели и неговите колеги, в новото ръководство на Ювентус няма "спортна фигура" като вицепрезидента Павел Недвед, така че Макс Алегри и спортният директор Федерико Черубини ще имат повече власт в следващите месеци и ще оформят трансферната стратегия.

Макс Алегри вече има няколко идеи и в момента халфовата линия е приоритет на стратега.

Първи в списъка е Адриен Рабио, който има договор до 30 юни 2023 г. Макс Алегри иска французинът да остане, но проблемът е в парите, офертата на Ювентус е по-ниска от това, което клубовете от Висшата лига могат да предложат на масата, а интересът е голям, особено след доброто представяне на Световното първенство в Катар.

Макс Алегри ще се опита да намери правилните думи, за да получи "ДА" от Адриен Рабио, а не да го загуби без пари. В момента няма мисли за продажбата му през януари, но нищо не се изключва.

Бъдещето на Уестън Маккини също е под въпрос, ако пристигне правилната оферта, националът на САЩ може да напусне и да донесе средства за подсилване.

Начело в списъка с желания на Макс Алегри е Алексис Мак Алистър, който направи добри игри в Катар и стана световен шампион с Аржентина. От Брайтън потриват ръце и се надяват да приберат между 35 и 40 милиона евро от продажбата на 24-годишния полузащитник.

Американски национал се оказа ненужен в Ювентус

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS