Александър Янев напуска Берое

| Баскетбол

Националът на България Александър Янев няма да бъде част от тима на Берое през следващия сезон. Играчът, който в прекъснатия заради коронавируса сезон бе капитан на „зеления“ тим, обяви това чрез профила си в една от социалните мрежи.

„„Дойде и този момент, в който трябва да кажа БЛАГОДАРЯ, БЕРОЕ, а мислех че няма да е скоро, но понякога нещата трябва да се променят за доброто на всички. БЛАГОДАРЯ на целия клуб Берое за последните 3 сезона, които прекарах при вас, БЛАГОДАРЯ на всички фенове, които бяха до нас всеки мач, тези истински фенове, които няма да забравя. БЛАГОДАРЯ на всички съотборници, за всички тренировки и мачове, в които бяхме заедно. Пожелавам ви успех занапред и все така да защитавате зелената емблема на Берое“, написа Янев.

Крилото прекара цели три години в състава на Берое. Янев бе важна част от селекцията на старши треньора Любомир Минчев. През сезон 2019/2020 българинът се отчете с 23 двубоя, близо 300 отбелязани точки и 111 блокади. Националът си тръгва от Стара Загора и като носител на бронзов медал от шампионата през 2018/2019г.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още