Андреа Буратини е италианският треньор, който донесе бронзов медал на България. Специалистът беше изключително радостен от постигнатото на Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години в Бахрейн.

"Още преди турнира имахме проблеми. Часове преди мача основният ни разпределител Симеон Николов нелепо се контузи и не можа да замине с нас. Георги Татаров имаше проблем с глезена, но въпреки това игра във всички мачове. Наложи се да сменим схемата на игра. Трудно е за една седмица. Поздравявам всички състезатели за това, което показаха", каза Буратини пред официалния сайт на БФ Волейбол.

"Резултатът е страхотен. Нивото на този турнир беше изключително високо. България, Италия и Иран бяха на-добрите, нормално се наредиха и на първите места. След тях са Бразилия, Полша, Белгия и Аржентина. Ние сме единственият европейски отбор, който в последните три години задължително печели медал на различни форуми. Това е доказателство колко са силни момчетата. На 21 години те вече играят сериозен волейбол. Навлизат в мъжкия, някои от тях вече го играят.  Сегашният отбор е бъдещето на българския волейбол. Всички са готови за мъжете", добави той.

"Сега дойде време да помогна на по-малките, които се готвят за Европейско първенство с треньора Десислава Величкова. След турнира в Черна гора ще разговарям с ръководството на федерацията. Не мисля за бъдещето ми. При всички положения то е свързано с Левски", коментира още италианецът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS