Ангел Стойков: Разковничето е работата на момчетата

Георги Атанасов Георги Атанасов

Селекционерът на българския национален отбор по футбол до 19 години отдаде значимото на работата на своите възпитаници, които се завърнаха от Турция с класиране за елитния кръг на европейските квалификации.

Емо Костадинов за афганистанската екипировка на БФС: Глупости

"Разковничето е работата, която свършихме с тези момчета. Голяма награда за този труд. Трябва да се подготвим за още по-сериозни мачове."

"Вярваме в тях. Щом са национални състезатели, вярваме в тях. С 98 също бяхме в трета урна. По-важното е как ще се представим на хартия, отколкото в коя урна сме. И трите мача бяха доста трудни. Състезателите се представиха добре и успяхме да спечелим нужния брой точки."

"Основното е трудът на състезателите и характерът, който показват в квалификациите. Беше доста трудно. Особено с този набор. Голяма част от тях се представиха добре. Всички могат още, ще изискваме от всички."

"Тези, които взимат по-редовно участие в мъжкия футбол, тяхното развитие е доста по-добро. Надявам се все повече от тях да попадат в мъжкия футбол."

"Ние имахме всички условия и всичко, което желаехме като програма, съперници, подготовка. Само няколко часа откакто се класирахме, говорихме набързо с ръководството, ще имаме поне два лагера до елитния кръг, но първо искам да видим кои ще са ни съперниците."

"Ние си имаме съвсем друга работа. Нито играчите трябва да ги интересува, имаме си работа, която успяхме да свършим", коментира Стойков по повод скандалите, свързани с БФС. "Не би трябвало да ни влияят тези неща. Нашата работа е на терена. Ръководството е това, което ще оценява."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още