Англия си постави за цел да стане европейски или световен шампион до 2024 година

dsport.bg

Ръководството на Английската футболна асоциация си постави много сериозни амбиции до 2024 година. ФА иска националните отбори на страната да спечелят голям турнир до 2024 година.

Почти десетилетие, след като бившият шеф Грег Дайк определи световната титла през 2022 година като основна цел за „Трите лъва“, ФА вярва, че Англия трябва да се стреми към спечелването на голям турни от националния отбор за мъже или за жени през следващите три години.

Този период включва две европейски първенства и еедно световно за мъжкия национален отбор на Англия, както и Евро 2023 за женския тим.

Целите са включени в изготвената стратегия от ФА, която е озаглавена “Ghanger Game”.

Във ФА са на мнение, че един международен успех ще бъде трансформационен за английския футбол и вдъхновяващ за милиони момчета и момичета.

„За да постигнем амбициозните си цели до 2024 година, ние ще се стремим да предоставим възможно най-добрите условия за развитие в базата Сейнд Джорд“, се казва в изготвения документ.

Другите стремежи, които са заложени от ФА, включват създаването на нова дигитална платформа за масово разпространение на футбола и осигуряване на равни възможности за момичетата.

Планирано е изграждането на 5000 изкуствени и естествени футболни игрища с „добро качество“, а също така се планира да се увеличат привлекателността и приходите на ФА Къп и Суперлигата за жени.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ