Английски аматьори си отмениха мача, други ще играят

Както е известно, в Англия отмениха срещите от Висшата лига и професионалния футбол (до 4-та дивизия), но аматьорските футболни мачове трябва да се проведат или по-голяма част от тях. Двубоят от Националната лига (5-то ниво на Англия) между Йоувил и Барнет бе отложен броени часове преди да започне, а причината е коронавируса.

Четирима служители на Барнет са проявили симптоми на COVID-19 и клубът излезе с официално изявление:

„За съжаление, клубът трябва да потвърди, че срещата ни от Националната лига с Йоувил е отменена. Имаме четирима служители, които показват симптоми на коронавирус и ще последваме съветите на правителството за самоизолация. Затова предприехме мерки, с които да поставим всички в изолация. Клубът винаги се грижи за всички играчи, треньори и фенове – това винаги е на първо място.”

Йоувил трябваше да се изправи с Барнет в 17:00 часа днес, а съобщението се появи броени часове преди старта.

За сравнение, 7 срещи от Националната лига ще се проведат днес, като 4 са отложени към 13:30 часа българско време.

В 17:00 часа трябва да започнат Филде – Олдършот, Бромли – Чорли, Дувър – Честърфийлд, Мейдънхед – Стокпорт, Нотс Каунти – Ийстлейт, Сътън – Хартлипул и от 19:20 Халифакс – Ебсфлийт.

Няма да се състоят освен Йоувил – Барнет , Уокинг – Даг & Ред, Боръм – Торки и Бароу – Рексъм.

В по-долните нива също има отложени мачове, но по-голямата част от планираните, трябва да се изиграят по план. В социалните мрежи се появиха много недоволни от факта, че в професионалните нива всички са отменени, а други отбори ще играят. Най-сериозният аргумент е, че тим като Нотс Каунти регулярно има посещаемост над 5 000 фенове по трибуните. Мерките за сигурност срещу коронавируса предвиждат избягване на струпвания от хора.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още