Английските клубове купуват специални машини за тестване на Covid-19

| Англия

Клубовете в Премиършип започнаха да инвестират в машини за тестване на коронавирус, които могат да изкарат резултат за два часа и половина. Това се смята за една от важните мерки, които биха позволили подновяване на сезона в английския елит.

Самата лига стои зад инициативата като се смята, че дори и клубове от Чемпиъншип вече са се запасили със специалните машини, които струват 36 хиляди паунда.

Специфичното на машините е, че те могат да тестват само един човек на всеки два часа и половина, тоест реалистично клубовете биха могли да тестват по седем служители на ден с тях. Това, а и високата им цена е причината от здравните служби на Острова да не ги използват особено много.

От Премиършип обаче са уверени, че ще могат да осигурят необходимия брой машини, за да могат да тестват постоянно играчите и служителите си и да направят подновяването на футбола безопасно.

На среща с клубовете в петък от Премиършип ще обсъдят новите медицински протоколи, които ще бъдат в действие по отношение на завръщане към тренировки.

В Англия обсъждат пожарен план - 23 отбора в елита и без Купа на Лигата

Клубовете от Висшата лига против мачове на неутрален терен

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още