Антъни Иванов бил на Световно, а в САЩ го търсили за допинг проверка

dsport.bg

Антъни Иванов разкри подробности около случая със спрените му за кратко състезателни права за три пропуснати допинг проверки, които впоследствие бяха възстановени. 

Двама от обещаващите ни плувци пропускат Световното заради непрофесионално отношение

Президентът на плувната ни федерацията Георги Аврамчев разкри, че за двете несъстояли се проверки Иванов е търсен в САЩ, а по време на едната Иванов е бил на световното в Абу Даби.

“След изслушването на 1 юли предполагам, че ще се разберат повече неща за това как се случват нещата, но общо взето никой не е дошъл да ме проверява в Америка, доколкото аз разбрах поне. Доказателството на човека, който ме проверява, е, че е пред вкъщи, но в същото време е свързан за wi-fi някъде си. И въпреки това звъни и затваря. Не мога да ви обясня какво точно се е случило. Дали е закъснял, защо е бил сам.

По принцип винаги са по двама човека, как е дошъл сам - не знам. Как не го е видял някой, който излиза за тренировка сутринта? На мен часът ми е от 6:00 до 7:00 часа. В 6:15 никой не е видял никого. Не знам кой се е разминал, кой какво е направил, но той не може да докаже, че е бил там - по никакъв начин. Което ме навежда на мисълта, че е допуснал грешка и е решил, че по-лесният вариант е да каже, че аз съм допуснал такава.

Нататък решението не е мое, аз мога само да докажа, че съм бил там. Имам свидетели, че съм бил там. Не съм излизал от къщи в дадената сутрин, бях си на адреса. Идвали са да ме проверяват там доста пъти”, каза Иванов. 

"Сезонът беше тежък за мен, имаше много състезание в САЩ. Ще дам всичко от себе си на световното в Будапеща. Не мога да дам обещания обаче. Отивам без очаквания, но с високо вдигната глава. Имах нужда от почивка, не съм готов 100%. Имах тежки изпити, след това нямах време на тренирам. Ако знаех, че съм готов, щях да кажа, че отивам да направя рекорд. Сега не мога да обещая медал. Ще защитавам честта на България.

Фокусът за мен през тази година е европейското първенство в Рим. Целта ми сега е да помогна на отбора. Като най-опитен да им вдъхна доверие и да са поспокойни", каза още Антъни.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ