Антисекс легла на Олимпийските игри в Токио

dsport.bg

Организаторите на Олимпийските игри в Токио направиха още една стъпка в борбата си за избягване на контактите между атлетите по време на Игрите между 23 юли и 8 август. Както е известно, те ще се проведат без публика по трибуните заради пандемията от коронавирус в страната и увеличаването на новите заразени през последните седмици. Затова и в региона е въведено извънредно положение до 22 август.   

Една от тези мерки е свързана с леглата, на които спортистите ще спят по време на престоя си в олимпийското село. Въпреки че организаторите се съгласиха през миналата година да раздават презервативи на спортистите, те препоръчват избягването на сексуалните отношения между тях по време на игрите. Сега те са предприели мярка, която прави още по-трудно за спортистите да имат сексуални отношения помежду си.

Организаторите са поставили около 18 000 картонени легла в някои от стаите в олимпийското село, които са проектирани така, че спортистите да могат да спят на тях, но да се чупят, ако на тях има тегло, по-високо от масата на един човек. Друга от причините, посочени при използването на тези легла, е ангажиментът на Япония да гарантира едни игри, които са щадящи околната среда. Тези легла могат да се рециклират и материалът им може да бъде използван за друго след Олимпийските игри. Въпреки това, ше трябва да изчакаме, за да разберем какви ще са реакциите на спортистите към тези легла, които ще донесат както иновации, така и противоречия на Игрите.

Откриването и закриването на Олимпиадата без зрители

Изгряващите звезди на Олимпийските игри

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още