Артета: В Арсенал се усеща напрежението още от първия ден

dsport.bg

Новият мениджър на Арсенал - Микел Артета, заяви, че това е най-големият клуб в Англия, а основната задача е да бъде изградена отново връзката между отбора и феновете.

"Една от основните ни задачи е да изградим отново връзката между отбора и феновете. През последните няколко сезона тя бе увредена. В резултат на това ние губим силата си. Едно от най-важните неща във футбола е привържениците да подкрепят отбора си. Трябва да ги убедим в това, което се опитваме да изградим. Искрено се надявам в неделя срещу Челси да видим някои неща, които ще ги убедят, че се движим в правилната посока. Целият процес ще отнеме време, но първата стъпка е да върнем вярата им", заяви Артета.

Артета не можа да обере "черешките" в дебюта си

"През последните два сезона се случиха неща, които доведоха до настоящото положение. Ако феновете видят отново идентичност, близка до прилягащата исторически на Арсенал, те отново ще вярват. Тези неща не подлежат на преговори, а на игра. Трябва да покажем вяра, енергия и доминацията, която те са свикнали да виждат.

Арсенал е най-големият отбор в Англия и е длъжен да играе със самочувствие, бих казал дори с арогантност. Стадионът ни трябва пак да започне да вдъхва страх у противника. Мразех гостуванията тук. Длъжни сме да използваме тази сила", добави още испанецът.

"В този клуб се усеща напрежението още от първия ден. Целите са ясни - трябва да се печели на всеки три дни и да се трупат трофеи. Трябва да бъдем по-добри от всеки наш съперник. Това са стандартите тук и те не могат да се променят. Публиката те подтиква към тях, но тя ти дава и увереност и закрила в трудните моменти.

Този клуб заслужава само успехи. Той заслужава най-доброто всеки ден. Всеки на този стадион трябва да знае, че аз изисквам точно това", категоричен бе Артета.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук