Aс на Билбао подобри 70-годишен рекорд

Нападателят на Атлетик Билбао Иняки Уилямс счупи невероятния 70-годишен рекорд на Кармело Седрун. Става въпрос за последователни срещи в испанското първенство. Уилямс запиза 133 поредни срещи в Ла Лига без да пропусне нито един за баските. Той не е пропускал мач в шампионата от 20 април 2016 година, когато се появи в игра от скамейката. 


24-годишният стрелец се предпази от по-сериозни травми и направи впечатляващата поредица, с която малцина биха се похвалили. От няколко сезона се говори за интерес към тъмнокожия испанец от грандовете във футболна Европа, но до този момент не се е стигнало до трансфер, а спортният шанс да се запази здрав, със сигурност ще му даде огромен плюс при дадени обстоятелства. 

В момента рекордът на Иняки продължава да се разраства, а срещите са 137, в които е вкарал 30 гола. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още