Денят е събота – 22 юли, а на футболните игрища в гр. Септември температурите отдавна бяха надвишили 35 градуса. Ентусиазирани футболисти обаче не липсваха, а поводът беше третият от веригата турнири за Южна България - Trakia CUP, организиран от Българската асоциация по мини футбол.

Участието на момчетата от „Асарел-Медет“ беше под въпрос поради отсъствието на водещи играчи, които изпълняват служебните си ангажименти и не можеха да се включат, но надежда винаги има. Сформира се отбор с подкрепа от приятели и футболисти, неведнъж помагали на тима Водени освен от жаждата за победа и от благотворителна цел, в помощ на 8-годишната Йоана, за  лечението на която отиват всички събрани средства по време на турнира.

Панагюрци спечелиха първото място в своята група, а в тежък полуфинален сблъсък срещнаха своите съграждани от „Детони“. След изключителен феърплей от страна на опонентите, асарелци се поздравиха с победа  с 3:1.

Интересен беше и финалът срещу „Перспектива“, в който след равностойна игра се стигна до краен резултат 1:1 в редовното време. Дузпите влязоха в сила, за да решат шампиона, а след две майсторски спасявания на вратаря Мариян Джунов, „Асарел-Медет“ заслужено грабна титлата. С извоюваното първо място футболистите спечелиха и правото за участие на финалния турнир за Южна България Trakia Masters 2023, а при евентуална победа и там, ги очаква квота за EUROCUP през септември.

Със своето представяне Мариян Джунов добави към отборната купа и приза за най-добър вратар на турнира.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS