Селекционерът на националния отбор Ясен Петров говори пред медиите по време на събитието, при което бе представен новият спонсор на Българския футболен съюз. Той засегна различни теми, свързани със следващите мачове на „лъвовете“, първият от които е гостуване на европейския шампион Италия.

„Много трудно събираме нашите играчи, даже в момента не сме в пълния състав. Чакаме да дойдат футболисти от Разград. Чакаме да дойдат и други футобилисти. Утре, 31-ви ще бъдем всички. Една тренировка ще направим и после ще имаме и една тренировка в Италия, която е в рамките на един час и влизаме да играем с европейския шампион. Наясно сме с тези факти, няма какво да губим в този мач. Изправяме се срещу един класен отбор. Не отиваме като обречен. Напротив, отиваме с амбицията да ги затрудним и ако успеем да сме дисциплинирани, да направим някаква изненада“, каза селекционерът по повод срещата с Италия във Флоренция на 2 септември от 21:45 часа.

Петров открои и какво е нужно, за изграждането на един боеспособен отбор: „Нужна е битка и характер. Следващото нещо е изключителна дисциплина и взаимопомощ. За да изградим отбор, връзките между играчите трябва да са много силни. Повечето от момчетата знаят нашите изисивакния. Надявам се да дадат всичко от себе си. Ако не дадеш всичко от себе си, няма как да спечелиш“.

„Много рядко някой победждава с голяма ралзика. Трудно се побеждава, ако не оставиш сърцето си на терена. Всеки има право да мечтае. Дано момчетата си хванат шанса. Няма какво да губим срещу Италия. Това е мач за престиж. Излизаш срещу европейския шампион. Ние показахме добър футбол в последните си 6 мача. Играхме срещу световния шампион. Това е сцена, на която всеки може да се покаже. Видяхте колко много хора подписаха договори. Ще се радвам някой да подпише договор с голям отбор“, допълни Петров.

Той също така сподели дали знае относно това дали България ще прави шпалир на новия европейски шампион, чийто последен мач бе именно финалът на Евро 2020, спечелен с дузпи срещу Англия: „Нямам информация дали ще правим шпалир. Трябва да покаже уважение, но не знам каква е процедурата. В националния отбор вратите са отворени за всички. Радвам се, че Ивелин Попов е в такова състояние. Негово си е решението, ще се свържа с него. Всеки добър футболист, може да играе за националния отбор“.

„Вчера тренирахме девет човека. Днес чакаме останалата група и трябва да ги възстановим. Физически трябва да се подготвят в отборите, психически се стараем да създадем добра атмосфера. Надявам се да ги подготвим и психически, и тактически за Италия и Литва. За мен е най-важното е да са убединени, да бъдат заедно и да играят като отбор“, сподели притесненията си селекционерът на „лъвовете“ относно предстоящите три международни мача.

Боби Михайлов: Бях в прокуратурата заради поредния нелеп скандал (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS