Астрономически премии за футболистите на Северна Македония на Евро 2020

dsport.bg

Северна Македония ще участва на Европейско първенство за първи път в своята история. В сряда бе проведена среща между шефовете на футболната централа на страната и те взеха решение за бонусите, които играчите от националния отбор ще получат на Евро 2020.

За всяка победа в груповата фаза Горан Пандев и компания ще получат 300 хиляди евро, докато равенствата ще бъдат възнаградени със 150 хиляди евро.

В случай на преминаване на груповата фаза, националният отбор ще получи 30% от сумата, която ще бъде изплатена от УЕФА като парична награда след покриване на разходите за участието в турнира.

Предвид тежестта на групата, за македонците изобщо няма да е лесно да достигнат до премиите, защото са в група „С“ заедно с Нидерландия, Украйна и Австрия.

Футболистите на Северна Македония получиха 3,2 милиона евро за класирането на Европейското първенство и допълнително милион евро за първото място в групата си в Лигата на нациите.

Футболната федерация на Северна Македония вече спечели допълнителни 9,25 милиона евро от класирането на националния отбор на Европейското първенство.

Първите два мача Северна Македония е играе на 13 и 17 юни в Букурещ срещу Австрия и Украйна, а на 21 юни ще се изправи срещу Нидерландия в Амстердам.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още