Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов похвали своите футболисти въпреки загубата с 0:2 от Славия. Според него умората е главната причина за поражението. Наставникът на монтанци разкри, че по всяка вероятност кракът на Сергей Георгиев е счупен. Час игра след началото на мача той бе изнесен на носилка и с линейка от стадиона замина към най-близката болница, след като падна лошо.

Славия отчая Монтана и докосва спасението

„Днеска си пролича умората в нашия отбор и като почнем от защита до нападение, всички бяха по-бавни. Оттам дойде всичко. Оставяхме доста пространства, бавно работихме с топката, не можехме да пресираме. Аз поздравявам футболистите, защото едни и същи хора изкараха мачовете. Нелепо се хлъзна Кики при първия гол. При 0:2 съвсем падна тонусът в нашия отбор. Доколкото можаха футболисти се стараха и играха“, коментира Атанасов.

„Всички, които излязоха на положения, можеха да вкарат. Имахме достатъчно възможности, за да открием резултата. Нямаме завършващ човек след напускането на Бари. В крайна сметка съм доволен от старанието и характера, който показват играчите. Много тежък бе миналият мач във Враца. Същите хора пак започнаха, играха доколкото могат. Славия през второто полувреме си игра по-добре от нас“, добави той.  

„Росен получи жълт картон и при него също си личеше умората. Искахме да имаме повече бързина в центъра. Донякъде се получи. Не можахме да си реализираме положенията“.

„Най-лошото нещо са контузиите, мачове се печелят и губят . На Сергей Георгиев му е счупен крака. От това по-сериозно във футбола няма. Да се надяваме, че тази тежка контузия е по-малкият дявол“

„Лошото е, че ние оставаме и без Айтов, Сергей отпада. Ще се мъчим с хората, които имаме, да се справяме. Единственото, което трябва да направим, е да побеждаваме. Ще е трудно. Вярвам в момчетата, имат характер и го показват“, каза още специалистът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS