Българският нападател Атанас Илиев, който вкара втория си гол за Асколи при успеха с 3:1 над Козенца, даде интервю в Италия, в което обясни за адаптацията си на Апенините. 

Атанас Илиев вкара за Асколи при дебюта на Христов за Козенца

"Голът беше много важен, бях на точното място в точния момент и съм щастлив, че вкарах. Доставиха ми удоволствие думите на Мистер Сотил по мой адрес след мача. Тренирам здраво всеки ден, за да съм готов, когато получа възможност. Ще бъда още по-щастлив, ако продължа да вкарвам за отбора. Вярно е, че стилът на игра в Италия е различен от това, на което съм свикнал, и затова имам нужда от повече време, за да свикна", каза Илиев за ascoli.cityrumors.it.

"Добре се чувствам в отбора. Това бе важна победа, защото искахме да спечелим трите точки на всяка цена, за да започнем по най-добрия начин втория цикъл от мачове. При гостуванията играем по-спокойно и отпуснато и затова печелим повече точки навън. Посвещавам гола си на семейството си, което, въпреки че е в България, постоянно следи изявите ми и ме подкрепя", добави още националът.

"Много ми хареса духът, с който се включи след почивката. Той е страхотно момче, има чудесни качества в наказателното поле. Не е лесно на играч, който идва от България, в първенство като нашето, което е трудно и много тактическо. Начинът на тренировки също е съвсем различен. Той го направи с голям професионализъм. Нека припомня, че е национал на България. Харесва ми и амбицията, с която започна да се готви след Коледа. Иска да се отпуши с гол и той го направи, но ми хареса най-вече начинът, по който влезе в игра. Успя да вдигне отбора и да вкара типичен гол за централен нападател в наказателното поле. Доволен съм за него", похвали го след победата треньорът Андреа Сотил.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS