В края на 2020-а Australian Open може да се окаже единственият от четирите турнира от Големия шлем, който да се е провел.

Пандемията от коронавирус доведе до отлагане на Ролан Гарос за септември, а Уимбълдън бе отменен изцяло за първи път от Втората световна война. Все повече специалисти споделят, че в тениса рестартирането на сезона ще бъде най-трудно поради факта, че състезателите пристигат на дадено място от целия свят.

Междувременно пък в Австралия вече се подготвят за Australian Open 2021 през януари. Турнирният директор Крейг Тайли сподели, че сред вариантите им се включва и такъв, при който надпреварата да се проведе без публика.

Организира се и възможността състезателите да преминат карантинен период на територията на Австралия преди да получат възможност да играят.

В същото време организациите на мъжкия и женския тенис ATP и WTA обмислят преструктурирането на календара. По принцип тенис сезонът завършва в началото на ноември, но при безпрецедентната ситуация в момента е възможно сезонът да продължи дори и през декември.

И тенисът се пренася от кортовете във виртуалния свят

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS