Австралия също няма да прати свой отбор на Олимпиадата

| Спорт

Олимпийският комитет на Австралия обяви, че няма да събере отбор за Олимпиадата в Токио и ще се готви за провеждането на турнира след една година. Австралия последва Канада, която първа обяви, че няма да участва в Игрите, ако те се проведат това лято.

“Олимпийският комитет на Австралия проведе телеконференция на изпълнителния комитет тази сутрин и единодушно реши, че австралийският отбор не боже да бъде събран в променящите се условия както в страната, така и зад граница. МОК утвърди ключови принципи, в съответствие с които здравето на спортистите трябва да бъде на първо място. Нашето решение отразява тези принципи. Определено Игрите не може да бъдат проведени през юли. Нашите спортисти бяха великолепни в своето позитивно отношение към тренировките и подготовката, но стресът и неувереността, предизвикани от пандемията от коронавирус, правят подготовката изключително трудна”, се казва в заявлението. На Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Австралия завърши на осмо място в генералното класиране, спечелвайки 29 награди.

МОК си даде четири седмици да реши съдбата на Токио 2020

40-годишното проклятие, което застрашава Токио 2020

Канада се отказа от участие на Олимпиадата

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още