Вече бившият селекционер на България Красимир Балъков изрази увереност, че националният отбор може да се класира на Европейското първенство чрез плейофите от Лигата на нациите. Той заяви, че изцяло планът му е бил насочен към въпросните баражи през март и това е била причината да изпробва толкова много играчи.

Краси Балъков подаде оставка

"Искам да ви кажа, че не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Казах го и пред Изпълкома. Ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма да се замисля и минута и ще си подам оставката."

"Те дискутираха и си подадох оставката. Вече не съм селекционер на националния отбор. Пожелавам успех на следващия селекционер. Ситуацията вече хич не е розова и ние си я познаваме от 16 години."

"Аз и сега съм решен да го довърша, но аз така зададох въпроса: Ако аз съм проблемът на националния отбор, си подавам оставката."

"Членовете на Изпълкома си подадоха оставките, няма обратен път. Така е в живота понякога. Човек попада в ситуация, в която трудно може да направи нещо. Вътре в душата си съм нагласен така, че да стискам палци до последните възможности, които имам. Сега се разбра, че 100% ще играем баражи с отбори, които не са невъзможни."

"Не мога да съжалявам. Когато те канят за треньор на националния отбор, не може да се замисляш. Напротив. Аз го взех това решение и не съжалявам."

"Всичко е свързано с резултатите. Когато имаш резултати, си добър треньор, когато имаш лоши резултати, значи си лош треньор. Материалът е много окей, с този материал българският национален отбор може да се класира за Европейско първенство. Боби от време на време се майтапи, не може да не ги познава. Ние нямаме голям избор, това е истината. Това, което имаме, винаги може да бъде дискутирано. Ще се дискутира, докато проблемите ни не се оправят."

"Имах план, моят план беше ясен и точен. Резултатите не ме интересуваха, гласят отбора за този бараж март месец. Пробвах различни варианти, не смятам, че съм направил нещо нелогично. Оттам нататък ясно, че резултатите са негативни."

"Всички тези неща, които се случват извън футболните неща, те не минават извън футболистите. Те носят известно натоварване."

"Никой не може да ми изцапа името, защото аз тези 25-30 години съм дал толкова много против расизма."

"Нормално да има огорчение, след като завършва всичко така, както завършва. Това няма да ме събори, ще си търся други шансове. Първо почивка сега, после ще видим."

"Този национален отбор може да се класира при всички положения. Като се поочистят някои неща и се даде време. Не може да се гледат само резултатите. От 2004 нямаме класиране. Куца ни цялата система. Затова влязох в този отбор. Да изградя тази концепция, за която и господин Михайлов споделя."

"Нямаше никакво вмешателство в моята работа. Трябва да се видят някои неща, пробвал съм 38 футболисти, никой селекционер не е пробвал толкова играчи."

"Такъв е животът. Аз съм дошъл тук с много добра идея и желание, но със субективни фактори се стига дотам, че трябва да си тръгна."

"В съблекалнята преди мача имаше гробна тишина. Опитвах се да ги мотивирам. Нямаше никакъв бунт на полувремето. Футболистите бяха толкова психически натоварени от всичко, че нямаха енергията за бунт."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS