Юношеският национален отбор на България до 17 години и Република Ирландия завършиха наравно 2:2 в последна квалификация за Европейското първенство в тази възрастова група. „Лъвовете“ поведоха с два гола на Роберто Райчев преди почивката, но пропиляха аванса си през второто полувреме. Роко Вата и Къртис поразиха мрежата ни.

Въпреки загубата България запази второто място в групата с актив от 4 точки и по всяка вероятност ще се класира за Евро 2022, но ще трябва да изчака двубоите от останалите 8 групи. Класират се лидерите и най-добрите 7 от осемте втори. При евентуална победа нашите щяха да са още по-спокойни за мястото си на Европейското.

Първата възможност в мача се откри пред ирландците, но Алекс Божев успя да отрази удара на Гидеон Тете.

Четвърт час след началото младите „лъвове“ излязоха напред в резултата. Роберто Райчев дебнеше за грешка на противника. Той успя да пресече едно подаване и от чиста позиция порази целта за 1:0.

До почивката нашите бяха по-добрият отбор. В 41-вата минута Райчев отново блесна с индивидуална класа. Той проби и отправи много опасен удар, който беше отразен от вратаря Дохърти.

Секунди по-късно България поведе с 2:0. Петър Кирев засече подаване в наказателното поле. Ирландският страж успя да избие, но Чунг До овладя и комбинира с Райчев. Крилото ни запази хладнокръвие и от близко разстояние нямаше как да пропусне.

В началните минути на втората част играта беше равностойна. Нашите момчета сякаш си мислеха, че мачът е приключил и намалиха оборотите. Ирландия обаче не се беше отказал и съумя набързо да навакса изоставането си.

В 59-ата минута резервата Роко Вата вкара във вратата ни. Той засече подаване от пряк свободен удар след нарушение на Мартин Георгиев.

15-ина минути преди изтичането на редовното време символичните домакини изравниха за 2:2. В голмайстор се превърна централният защитник Сам Къртис.

До края българският тим владееше повече топката, но не успя да измъкне победата. След остро влизане на Къртис Асен Митков получи контузия. Капитанът на България U17 и играч на Левски видимо изпитваше болки в коляното, което може да е знак за тежка контузия.

В другата среща от нашата група Португалия постигна успех с 9:1 над Финландия и оглави групата с 9 точки. Нашите момчета са на 2-а позиция с 4 и чакат развоя на борбата в останалите седем групи, откъдето ще се потвърди, че са един от най-добрите втори отбори.

Бърза размяна на голове при равенство между младежите на Уелс и България

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS