Асоциацията на съдиите по футбол в България, заедно с община Кърджали и Българо-турския дамски бизнес клуб, ще посрещнат на 8 септември в гр. Кърджали отбор на турски футболни съдии и делегация на Балканското дружеството за сътрудничество “Балканлълар”, Картал, Истанбул, за спортен спектакъл.

На стадион "Арена Арда" ще се сблъскат в приятелска среща турските футболни съдии с техните български колеги. Срещата в Кърджали ще се проведе на 9 септември от 17:00 часа. В полето на битката като рефери ще встъпят най-добрите български международни футболни жени съдии.

Това спортно събитие очаква да привлече вниманието на висши дипломатически гости, като Н.Пр. Посланика на Република Турция в Република България г-жа Айлин Секизкьок и Генералния консул на Република Турция в гр. Пловдив г-н Корхан Кюнгерю. А съвместно с Община Кърджали в лицето на кмета доц. д-р инж. Хасан Азис, приятели на футбола се обединяват зад слогана: "Футболът – приятелство без граници". Те работят усилено върху подготовката и организацията на мача, който обещава да бъде истински спектакъл. 

Събитието ще протече под знака на благотворителността, защото всеки гол, всеки пас, всеки момент на вълнение ще бъде с кауза. Дамите от Българо-турския дамски бизнес клуб ще зарадват децата от домовете за медико-социални грижи в област Кърджали с тениски, футболни топки, лакомства и изненади. Тяхната подкрепа ще направи моментите в играта още по-цветни и значими. За селекцията на българските футболни съдии отговаря проф. Йордан Иванов, който ще състави отбор от 18 български рефери от професионалния футбол.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS