Икономическата ситуация, през която преминава Барселона е критична, както показват цифрите. Дългът на клуба е огромен, а липсата на ликвидност тревожна. И тази липса на пари оказва влияние върху играчите. Преди няколко дни радио „Cadena COPE“ разкри, че клубът дължи част от заплатите на играчите от първия отбор. И един от тях е Лионел Меси.

Барселона трябваше да му плати преди края на януари 72 милиона евро, съответстващи на договора му за настоящия сезон. Досега той е получил само 8,5 милиона. Остава да получи още 63,5 милиона евро.

Проблемите с ликвидността засягат и останалите футболисти, които преди няколко седмици постигнаха споразумение с клуба за отлагане на изплащането на част от възнагражденията от този сезон през следващите няколко години.

С това споразумение клубът се спаси от плащането на 172 милиона евро.

Това споразумение засегна всички играчи в отбора, включително Лео Меси, с изключение на четирима играчи – Жерар Пике, Клеман Ленгле, Де Йонг и Тер Стеген, които преди няколко месеца подновиха своите договори и сега са при други условия.

Преди няколко дни се разбра, че клубът не е платил пари на играчите от втория отбор. И всичко това се случва в средата на теч на информация, която разкри подробности относно договора между Барселона и Лионел Меси. Според „El Mundo“, футболистът е подписал споразумение през 2017 година, с което ще получи 555 237 619 евро за четири сезон.

Меси е бил задължен да научи каталунски

Меси генерира повече приходи за Барселона, отколкото получава

В Испания разкриха шокиращите параметри на договора на Меси с Барса

Кандидат за президент на Барса: Меси си е заслужил всяко евро

Стоичков: Меси не играе заради пари, а за трофеи

Меси ще заведе дело срещу El Mundo

Меси е гневен от разкритите данни за договора му с Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS