Барселона ще направи последен опит да сключи сделка с Байерн Мюнхен за Роберт Левандовски следващата седмица, когато каталунците ще представят своята окончателна трета оферта, съобщава „Sport“.

Агентът на Левандовски – Пини Захави е провел нови разговори с Байерн и Барселона и е оптимист, че ще може да внесе оферта, която да разреши проблема бързо.

Според информацията, Барселона ще предложи сума от порядъка на 40 милиона евро за полския нападател.

Първата оферта на каталунците за Левандовски бе 32 милиона евро плюс 9 милиона евро допълнителни бонуси и бе отхвърлена от Байерн. Баварците отказаха и второто предложение, което бе за 35+5 милиона евро.

Самият Левандовски вече постигна предварителна договорка с Барселона за двугодишен договор с опция за продължаването му с още един сезон. Цифрите са фиксирани от месеци и нападателят ще стане един от най-добре заплатените играчи в състава. Ключът е продължителността на договора, тъй като Левандовски може да се представи на най-високо ниво през следващите три сезона.

Барселона иска полякът да се присъедини към тима, за да пътува за турнето в САЩ и да направи своя дебют на американския пазар, който представлява особен интерес за „блаугранас“.

Левандовски готов на драстични действия, за да премине в Барса

Левандовски помоли Байерн да преговаря само с Барселона

Байерн с последен опит да убеди Левандовски да остане

Барселона намери пари, за да купи Левандовски

Бомба в Германия: Байерн взима Кристиано за заместник на Левандовски

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS