Бек на Славия: Искаме участие в евротурнирите

Бранителят на Славия Димитър Велковски бе избран за най-добър футболист на 20-ия кръг от родното първенство в традиционната анкета на "Пресклуб България". Левият защитник заслужи приза заради изравнителния гол срещу Лудогорец при равенството 1:1, постигнато на 15 декември. 

"Радвам се, че завърших годината по позитивен начин, 2020 също започвам така. Без моя отбор нямаше да взема наградата. Надявам се да направим ползотворна подготовка и да си запазим мястото си в топ 6. Имаше запитвания и интерес към мен. Имало е разговори между клубовете, но това мога да кажа по темата. Футболист съм на Славия. Ако направя трансфер, предпочитам да е в Западна Европа, но нямам конкретно желание. Не е имало предложение от друг български тим за мен. Уверен съм в себе си."

"Мисли за напускане на Славия никога не е имало. Имах негативен период през полусезона, но го преодолях. Всяко момче се труди на тренировките много. Отборът е балансиран между млади и по-опитни хора, което спомага на тима да върви напред. Когато излизаме срещу големите клубове като Лудогорец, Левски и ЦСКА, мотивацията и желанието за победа нараства. В България обаче слаби отбори няма.Нямам обяснение защо вкъщи играем колебливо, а навън има повече хъс. Задаваме си въпроса, но не можем да си отговорим" каза Велковски. 

"Надявам се да завършим на място, което ни дава място в евротурнирите. Поставили сме си я тази цел футболистите, не е конкретно от ръководството. Със Златомир Загорчич се работи перфектно, добър треньор и психолог е, знае как да говори с играчите."

Димитър Велковски си изпроси 3 червени картони за 13 мача в първенството. 

"Изненадан съм от постигнатия антирекорд. Не е от дисциплината, защото не съм я нарушавал. Всичко тръгна от една грешка срещу ЦСКА, която ме обърка. Последва един, втори червен картон. Имаше разговори и с треньора, да се успокоя, но се случи и третия."

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още