Бербатов: Искам да си пусна телевизора и да гледам хубаво българско първенство

dsport.bg

Димитър Бербатов връчи приза на Димитър Илиев за Футболист номер 1 на България. След церемонията бившият нападател говори по много теми свързани с избора на Илиев, но и за българския футбол като цяло.

Димитър Илиев е Футболист на годината

"Зарадвах се за избора. Колкото можех наблюдавах първенството и той ми направи впечатление с головете, асистенциите и движението. Егоистично е от моя страна, че гледам повече нападатели. Антон Недялков също заслужаваше, но победителят е един. Пак казвам. Важно е постоянството и да се стремят всяка година да са тук. Чувството на сцената е познато, но имаше леко напрежение. След толкова години човек не успява да контролира емоциите си. Беше ми приятно, тъй като мина време. Сега съм в нова роля. Чувствах се добре", каза Бербатов.

Той коментира и българския футбол като цяло и плейофите за класиране на Европейско първенство: "Минаваме през труден период на всяко ниво - клубно, национално, сътресения в управлението. Трябва да имаме уважението към хората, които са постигнали нещо. Не може всички да се харесваме, но уважението трябва да го има. Имаме шанс да се класираме, което на фона представянето в някои мачове е странно, но има моменти, в които съдбата ти дава шанс. Това са различни мачове. Няма значение как си се представил преди важното е, че си тук. Дори да не играеш добре може да победиш. Важното е да се подготвят добре, защото не точно до момента форма, а е концентрация за тези мачове. Трябва да ги вземат - било грозно или хубаво", каза Берба.
Относно ситуацията с управлението на българския футбол той заяви: "Ако беше толкова лесно управлението щеше да е супер, но не е. Никой не е готов за такова нещо.  Само безотговорен човек, може да каже, че е напълно готов. Времето за промяна е дошло. Трябва да се подходи към новото, модерното, младото. Идва конгрес. Тепърва ще се изяснява кои са желаещите. Това не е лесно, ако смениш един човек, а другите останат не сменяш нищо. Трябва цялостна концепция. Собствениците на клубове трябва да искат променя. Мислим съм и мисля за доброто на българския футбол. Когато си пусна телевизора искам да се радвам. Да гледам терени, инфраструктура, публика и т.н. Всички тези неща са много трудно поправими, защото нивото им в момента не е добро, но има време да започнат да се оправят. Далеч сме от много държави. Сега всичко опира до пари и финанси, но те трябва да се използват по предназначение. В последствие, когато всеки има принципи и ги спазва, тогава нещата ще станат по-лесно. Искам да седна, да пусна телевизора и един ден да гледам хубаво българско първенство, с хубави условия, да видя как хората си водят децапа, как се класираме за поредното голямо първенство", каза Бербатов.

Той заяви, че в момента много пътува и работи с хора, с които е играл през годините.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ