Бербатов: В БФС седят заключени и не ги пускат да си ходят, този цирк е тъжен

dsport.bg

Димитър Бербатов коментира специално пред Дарик радио и dsport разигралия се по-рано днес цирк пред сградата на БФС. Представители на инициативния комитет за издигане на кандидатурата на бившия голмайстор за президент на Българския футболен съюз опитаха да внесат искане на над 1/3 от клубовете - редовни членове на сдружението, за свикване на конгрес на БФС. Те обаче бяха сюрпризирани със заключена сграда на футболната централа с оправданието – дезинфекция.

Цирк! Екипът на Бербатов тръгна да внася подписка за конгрес, но завари заключено БФС

Бербатов разкри, че служителите на БФС седят заключени в сградата и не ги пускат да си тръгнат. По думите на кандидата за президент на родния футбол разигралият се цирк не е смешен, ами тъжен.

„Първо да изкажа възхищение за Ивет Горанова и медала. Да бъде здрава. Знам колко талантливи деца имаме в карате от фондацията ми. Иначе по темата - успяхме с екипа ми да съберем много повече от нужните подписи за свикване на Конгрес. Днес мои представители искаха да ги внесат, но бяха посрещнати с абсурдно обяснение – сградата на БФС се дезинфекцира. Това оправдание е тотална лъжа. Те сигурно си мислят, че нямаме информация. В момента седят заключени и не ги пускат да си ходят. Извинението им е абсурдно и грозно. Всичко е от страх. Опитваме се да направим така, че желанието на клубовете да се сбъдне, а БФС се подиграва на тези клубове“, заяви в ефира на Дарик Димитър Бербатов.

„Подписката вече е внесена по електронен път и по пощата. Вече са там. Виждаме, че е получено, но не смеят да го отворят. Сещате ли се за какви абсурди говорим? Като журналисти ще търсите представители на БФС и ще ги питате за какво го правят. В 14-дневен срок БФС трябва да свика Конгрес, ако не го направи следва съд. Това е подигравка с клубовете, което те представляват. Информирали сме УЕФА и си мисля, че те също ще пуснат писмо до БФС и да се случи Конгрес по законен път“, допълни той.

„21 септември трябва да е Конгресът. Всички законови процедури са спазени. ДОкументите са подписани от клубовете, за да всичко да е изпипано и правно. Няма връщане назад. Ставаме свидетел на този цирк по нашенски, който ни забавлява, но е тъжно. Те се подиграват на клубовете“.

„Ясно е, че буди недоумение и насмешка. Това ни е дереджето може да си каже някой, но не не ни е. Съдът е се произнесе и ще свика Конгрес, но се надявам БФС да спре с тези тарикатски номера, а да свикат Конгрес и там, който победи, победи“, каза още Димитър Бербатов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ