БФС обяви правилата за издигане на кандидатури за президент

dsport.bg

БФС обяви официално правилата, които трябва да се спазват за издигането на президент на футболната централа, като публикува и необходимите документи. Кандидатите за президент се издигат от футболни клубове, които са членове на Съюза.

До момента официално няколко клуба, сред които ЦСКА, Берое и Пирин, както и други отбори от по-ниските нива издигнаха кандидатурата на Димитър Бербатов. Днес от Локомотив София обявиха, че издигат кандидатурата на Борислав Михайлов. Христо Порточанов също заяви, че ще се кандидатира, а по информация на dsport неговата кандидатура ще бъде издигната от ФК Камено.

Малко по-рано Димитър Бербатов алармира, че все още няма правила за издигане на кандидати и провеждане на конгреса.

Ето какво се казва в съобщението на БФС:

"БФС обявява условията и правилата за издигане на кандидатури за президент на предстоящия конгрес на 12 октомври 2021 г. По силата на чл. 39, ал. 1 от Устава на БФС кандидатите за президент се предлагат от футболни клубове – членове на Съюза, като за издигане на кандидатура са необходими следните документи:

- Решение на управителния орган на футболния клуб съобразно устава и закона, по който е регистриран;

- Писмено съгласие от кандидата за предлагане на кандидатурата му;

- Декларация от кандидата, че отговаря на изискванията, установени от чл. 32, ал. 3 и ал. 4 от Устава на БФС;

- Декларация за частен интерес според чл. 46, ал. 3 от Устава на БФС.

Документите следва да бъдат внесени в деловодството на БФС – София, ул. Витошко лале 18, до 27 септември 2021 г., 17:30 ч.

Кандидатурите за президент на БФС ще бъдат обявени на 1 октомври 2021 г. съгласно Устава на БФС"

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още