От БФС излязоха с остра позиция срещу "публичните внушения", изказани от министъра на младежта и спорта Радостин Василев. В интервю пред NOVA той заяви, че политическата промяна у нас няма как да не застигне и БФС, като допълни, че от ММС искат честен Конгрес през март. 

Ето какво гласи официалната позиция на родната футболна централа:

"Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз остро се противопоставя на публичните внушения, изказани от министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев. 

Българският футболен съюз, от позицията на най-голямата спортна федерация у нас, се ръководи от принципите на ФИФА и УЕФА и не позволява намеса в работата си – а всички подобни опити, макар и маскирани като „загриженост“, са недопустими.

Припомняме на г-н Василев, че БФС бе обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата.

Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо институцията Български футболен съюз като напълно безпочвени и манипулативни.

Изпълнителният комитет на БФС категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони“.

Гробна тишина след таен смесен Изпълком

Решенията на тайния Изпълком: Промени в картотекирането и правилника за съдийството

Радостин Василев: Промяната ще застигне и БФС, искаме честен Конгрес

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS