БФС търгува с Афганистан на съмнителни цени? 

dsport.bg

5,5 мил. лв. е отпуснала държавата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол между 2015 и 2018 година. За три години министерството отпуска на БФС малко над 1 милион лева за футболни екипи, разкрива bTV. 
Българският футболен съюз е купувал екипи за юноши от афганистанска фирма. Медията разкрива, че за последните 3 години, от 2015 до 2018, са отделени 1 милион лева на 3 транша по 336 000 лв, подписани от Красен Кралев и Борислав Михайлов. Финансовите средства е трябвало да послужат за 11 хиляди екипа и 1800 топки. Самият договор е сключен с "Белал Сохайб", която е от Афганистан. 

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов казва, че няма представа какво е това дружество. Попов допълва, че големите фирми не проявяват интерес, защото цените са много ниски. Договорът между "Белал Сохайб" и БФС е за екип на стойност 25 лв. Проверката на bTV показва, че от Италия са намерили екипи за 20 лв. 

През 2016г. и 2017г. държавата отпуска още 672 000 лева за екипировка, но изпълнителят е друг - "КОСМОС КИДС 2013". От медията намират Мария Хакимзада (името й е записано под един от договорите с БФС) на адреса на дружеството. Тя отрича за подобни договори и твърди, че не е подписвала.

Сметките на bTV показват, че Футболният съюз е платил за доставка на 33 600 екипа за 3 години, тоест екип за всяко пето момче в България на възраст между 10 и 14 години. 

Антон Попов твърди, че няма злоупотреба. Президентът на ФК "Легия" (Рударци) Никифор Никифоров пък отрича да е получавал екипировка, както и неговите колеги от региона. 

Припомняме - проучване на dsport показа,че с топките, с които се играе в българското първенство са с логото на полската лига "Екстракласа". За тях БФС също е получил стотици хиляди левове от държавата.

Скандално! Отборите в efbet Лига играят с топките на полското първенство

Директор на "Екстракласа" за случая с топките: Ще има разследване

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още