Новата тенис сензация Бианка Андрееску шокира света като победи Серина Уилямс във финала на US Open в дебютното си участие в основното схема на турнира в Ню Йорк. Но коя всъщност е 19-годишната изгряваща звезда.

Андрееску е родена в град Мисисага, а родителите й са румънски имигранти - Мария и Нику. Майка й е финансист, а баща й инженер. 

Родителите на Бианка са ѝ помагали в много тежки моменти, като са я спрели от това да се откаже от спорта. Тя сега се надява, че повече няма да има трудни моменти. Дори заяви, че ще се надява да задмине невероятния рекорд от 23 титли от шлема на Серина Уилямс.

Започва да тренира тенис на 7 години. А любимите й състезателки са Ким Клайстърс и Симона Халеп. Преди три години Симона я надъхва да стане професионалист и младата Бианка я слуша.

"Беше много активна още като много малка. Обмисляхме да й сложим каска на главата, тъй като нямаше страх от нищо. Трябваше да насочим тази енергия към спорта. Тренираше всякакъв вид спорт, но обичаше тениса с цялото си сърце", споделя майка й Мария.

Хобито на Бианка е да се грижи за бездомни животи и мечтата й е да отвари приюти по цял свят. Е, сега със сигурност ще може, след като едва на 19 години тя спечели 3,8 милиона долара само за шампионската си титла от Ню Йорк. Когато е на 16 години, Бианка принтирала чек, който прилича на шампионския на US Open. Написала си сума и си е представяла, че го печели преди хиляди зрители на "Артър Аш". Само 3 години по-късно това се случи наистина! „Бях мечтала за този момент дълго време“, бяха думите на Андрееску.

Но само година по-рано Андрееску бе на коренно различен полюс. Тя имаше тежка контузия, която ѝ попречи да се представи добре на US Open. Канадката отпадна още в първия кръг на квалификациите.

Този сезон Бианка печели изненадващо силния турнир в Индиън Уелс, записва победа и в Торонто. Така тя успява да стигне до номер 15 в световната ранглиста, като спечели сериозни за нейните стандарти приходи.

А след успеха си на "Артър Аш", Андрееску се изкачи до номер 5 в света. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS