Бивш отбор на Херо обяви фалит

| Световен футбол

Бившият отбор на Димитър Димитров - казахсканския Иртиш Павлодар обяви фалит и се отказва от участие в казахстанското първенство.

„Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Клубът ще бъде изключен от състава на участниците, а резултатите му досега – анулирани“, се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбол.

Димитров за затриването на Иртиш: Срам! Ръководството е виновно

Херо напусна Иртиш през май м.г., след като беше уволнен. Той започна съдебна битка с клуба. Наскоро стана ясно, че той и членовете на щаба му Георги Чиликов и Петър Колев чакат 1,2 милиона евро от Иртиш. Това не е единствената българска връзка в този тим.

Водещ голмайстор в клубната история остава Георги Даскалов. Освен него, през Иртиш са минели Борис Кондев и Димитър Наков.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още