Бившият агент на Гонзо: Той e решил нещо много нормално – да има открит, прозрачен, истински футбол (ВИДЕО)

Ексклузивно
dsport.bg

Лъчо Танев, който по време на футболната кариера на Георги Иванов му беше агент, говори пред Дарик радио и dsport за избирането на Гонзо за президент на БФС 

"Системата е доста пробита. Гонзо го знае. Само да кажа точно заради това, че съм му бил агент, го познавам доста добре. Много честно и порядъчно момче е. Има голямо чувство на справедливост и достойнство. Тези, които са му помогнали да го изберат, са се объркали, ако смятат, че могат да му влияят. Той е преминал едно развитие в управленската работа. Бил е на отговорни постове. Виждам го доста израснал. Надявам се да бъде такъв в решенията. Ще бъде подложен на огромен натиск. Дано му издържат характерът и нервите. Няма да му е лесно, но мисля, че ще се справи. Ще има препятствия и в Изпълкома", каза Танев относно новия президент на БФС Георги Иванов - Гонзо. 

„Той е решил нещо много нормално – да има открит, прозрачен, истински футбол. Не знам как ще съществува това нещо, но си е дал преценка. Скача и да му пожелаем успех. Аз не казвам нещо против Бербатов и другите. Коментираме Георги Иванов. Бербатов също е изключително честно момче. Външна обвивка е, че е надменен. Всеки има първична защитна обвивка. Продължават да имат ясни и точни неща. По-лесно щяха да се оправят със съпротивата, защото никога не са разчитали на нея. Говорил съм си с Митко два-три пъти. Попита ме моето мнение и съм бил крайно откровен", каза той. 

"Искам да има български футбол. Моят бизнес и най-вече на сина ми зависи от качеството на играчите. Няма да ги има, ако не се работи правилно и не се изгради една здрава и силна професионална лига. Как не се събраха един път тия 30 професионални клуба. Няма да ми плачат, че федерацията била такива, за съдиите, за държавата. Как да им помогнат, като не показват, че имат желание да си вземат бизнеса в ръцете? Трябва да имат стройна организация, която да им защитава интересите пред, който се сетите. Там трябва да има действащи и сериозни хора. Те клубовете не искат", категоричен бе Танев. 

„Знаеш ли защо не искат? Ние сме такива като нация. Всеки се оправя както може. Нямаме обществена отговорност като нация. Не сме отговорни за проблеми в обществото. Всеки се крие. Не ми пука, че съседът не се е уредил. Футболните клубове търсят по някакъв начин подкрепа от федерация през съдии и комисии. Нямат си доверие един в друг.

Виждате Тебас в Испания каква сила има като президент на професионалната лига. Той е по-важен от президента на федерацията. Преговаря за тв правата, за формата на първенство. Не е сложно. Президент там трябва да е човек с авторитет и под него да има млади хора, които да работят денонощно. Не може с един-двама да правиш лига. Тя е Мики Маус, просто трябва да я има. Може ли кабинетът на президента на лигата да е до кабинета на този на БФС. То е срамно и обидно", добави агентът.

"Бизнесът е във ваши ръце, бе хора. Не ги разбирам, не ми се бута в тая българска история. Когато виждаш, че нямаш желание и съмишленици, какво да правиш. Ровиш, ровиш, ровиш. Опитвам се да има обществен отзвук в предаванията, да провокирате мнения. Псувни винаги ще има. Преди да говорим за каквото и да е, лигата ни е никаква. Кой си е виновен – клубовете. Нищо лично към Атанас Караиванов, но там трябва да е фигура, която като отиде в Народното събрание да станат на крака и да го поздравят. Трябва да е човек, който търси развитие на футбола, а не да краде. Не казвам, че се краде, но това е презумцията. Футболът е абсолютен социален феномен. Ако ние спортовете не ги поддържаме, отиваме по наклонената плоскост. Нещата са много елементарни. Никой не иска да излезе от коловоза", завърши Танев. 

Лъчо Танев за Левски: В клуба трябва да има поне един човек, който да контролира селекцията

Лъчо Танев: Виждам някои светлинки в тунела относно играчи и техните качества

Лъчо Танев: Не сме говорили с ЦСКА за поста спортен директор

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ