Днешният брой на престижния италиански вестник „Corriere dello Sport“ силно рекламира идеята за влизане на арабски клубове в Шампионска лига от сезон 2025. Твърди се, че някои от тях ще получат специални уайлд кард, които ще им позволят да бъдат част от най-елитната клубна надпревара в света, която досега беше запазена изключително за клубове от Европа, част от семейството на УЕФА.

Самата УЕФА не реагира официално на това, но един от основните ѝ хора в момента - хърватската футболна легенда Звонимир Бобан взе отношение по темата. С голяма доза упрек към иначе сериозните италиански медии той отхвърли тези неистини и каза, че това са чисти спекулации.

„Това са сериозни измислици, които се пускат на пазара от една уж сериозна медия от Италия. Сериозни журналисти и новинарски издания се свързват коректно с нас и питат дали това е вярно, а ние отговаряме, че са големи глупости подобен тип новини. Шампионската лига, както всички състезания, организирани от УЕФА, ще се състои само от европейски клубове. Президентът Чеферин го е казвал много пъти. Очевидно, когато не харесваш истината, е трудно да я напишеш, но това е светът, в който живеем. Или по-добре казано, някой живее", каза Бобан за хърватския „Jutarnji List“.

Припомняме, че от следващата година Шампионската лига променя формата си и групите отпадат. Броят на участниците ще се увеличи от 32 на 36.

Отбор от Саудитска Арабия влиза в Шампионската лига?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS