Боби Михайлов: Нека престанем с фалшивите новини (ВИДЕО)

dsport.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов призова да не се разпространяват фалшиви новини по медиите след Изпълкома на БФС на 25-и януари. Михайлов акцентира, че има сменени председатели на Областните съвети на футбола у нас, но това е поради пенсиониране.

"На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал Конгрес на 18 март. На 14 септември е обявено на страницата на агенцията по вписванията - така че има покана, а на нея пише дневния ред, с който всеки може да се запознае", заяви Михайлов на въпрос дали подписката от екипа на Бербатов за Изборен конгрес през март е уважена. 

„Когато мине Конгрес на БФС, а Конгресът избере своя изпълком, той е валиден. Прочетете устава. Когато дойде Конгрес, тогава ще говорим. Нека престанем с фалшивите новини, тъй като за никой не е окей, най-малко за футбола. Към декември месец затруднените клубове у нас се справят, но най-важният мониторинг е към 31-и март. Тогава се вижда кой клуб отговаря на условията или отива на апелативна комисия, която отива в края на май. Освен това, както каза и Запрянов, сега получават финансови инжекции, имат и затруднения – глоби, с които се опитваме да не ги караме да плащат веднага, а да идват на разсрочено плащане. Има съдийски плащания, които не са давани, но правим всичко възможно футболът да върви“, каза Михайлов. 

„Моите идеи бяха да има един оперативен човек, който да отговаря за работата в треньорската школа и да бъде технически и спортно-технически директор. Емил Костадинов наблюдава националните отбори и работите на школите, а той е в Изпълкома. Георги Иванов ще работи ежедневно обаче. Ако питате, ще бъде директно подчинен на мен. Със сигурност ще има новости и промени, но за краткото време от казаното за мен, е направено. Имаме дигитално счетоводство, администрация, картотекиране на футболисти. Това е факт и се работи. Доволен съм от това, което сме свършили от Конгреса досега“.

„Има сменени трима председатели на ОС към БФС поради пенсиониране. 3 от 28, това също не е истина, че има много сменени. За да стане ясно и това и да няма „фейк“ новини – председателите трябва да развиват футбола по места и да са наши председатели в различни региони. Когато не се справят, е нормално да бъдат сменяни, понижавани или критикувани. Не виждам някакъв проблем. И вие да не се справяте с вашата работа, то и вашите шефове няма да са доволни“.

„Днес подписахме договор за приятелски мачове с Катар и Хърватия в Доха на 26 и 29 март“, завърши Михайлов.

Унгарец е новият шеф на съдиите в БФС

Изборен Конгрес на 18 март, но не заради подписката на клубовете 

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още