Конгресът на Българския футболен съюз на 18 март ще се състои и ще бъде изборен. Това стана ясно след днешния Изпълком на футболната централа. Президентът Борислав Михайлов обяви, че свикването на Конгреса е станало още през септември и той ще се проведе по дневния ден, който е обявен в агенцията по вписванията. Според него конгресът ще бъде изборен.

БФС обаче очевидно не взима под внимание подписката на клубовете, в чийто дневен ред има и допълнителни детайли. 

"На 8 септември миналата година Изпълкомът е свикал Конгрес на 18 март. На 14 септември е обявено на страницата на агенцията по вписванията - така че има покана, а на нея пише дневния ред, с който всеки може да се запознае", заяви Михайлов на въпрос дали подписката от екипа на Бербатов за Изборен конгрес през март е уважена. 

Dsport ви предлага двата документа - дневният ред, който БФС е подал в Търговския регистър и дневният ред, който е предложен от страна на клубовете в подписката, която бе внесена. Очевидно някои неща се препокриват, но има и допълнителни точки, които обаче очевидно няма да бъдат уважени.

Според запознати дневният ред, предложен от клубовете, копира този на БФС, за да не се даде възможност на футболната централа да промени дневния ред с решение на Изпълкома.

Унгарец е новият шеф на съдиите в БФС

Всички решения след Изпълкома на БФС

Боби Михайлов: Нека престанем с фалшивите новини

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Петър Величков: Михайлов пропусна, че по дневния ред на клубовете, искащи изборен Конгрес има допълнителни точки

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS