Всички решения след Изпълкома на БФС

dsport.bg

На първото си заседание за 2022 г. Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се запозна с развитието на проекта „Футболни федерации на бъдещето“ и разработването на стратегическа рамка за развитието на българския футбол на всички нива в краткосрочен и дългосрочен план. Членовете на ИК получиха информация за основните приоритети, заложени в стратегическата рамка, в това число организационно развитие, развитие и категоризация на клубовете, инфраструктурни проекти и развитие на футболни таланти от ранна възраст до елитния футбол.

Изпълкомът също така прие за сведение входираната в деловодството на БФС подписка за провеждане на Общо събрание на 18 март 2022 г. Още на 8 септември м.г. на свое заседание Изпълнителният комитет гласува решение за свикване на Конгрес на същата дата и с идентичен дневен ред, което е отразено в Търговския регистър на 14 септември 2021 г. Поканата и дневният ред на Общото събрание са общодостъпни и актуални.

Президентът Борислав Михайлов запозна колегите си и с кадровите промени, съобразени с новата административна структура на БФС, разработена заедно с УЕФА. Позицията директор „Стратегическо развитие“ се поема от дългогодишния отговорник за масовия футбол Андрей Петров, функцията заместник изпълнителен директор ще поеме Христо Запрянов, досегашен директор отдел „Маркетинг и комуникации“, дългогодишният председател на ЗС София Валентин Чакъров заема поста директор „Първенства и турнири“, а на негово място е назначен Петко Петков. Позицията Технически директор на БФС заема Георги Иванов.

Съдийската комисия към БФС също така има нов председател – знаменитият унгарски рефер от близкото минало Виктор Кашай, който ще е щатен служител на Българския футболен съюз и ще ръководи както работата на съдиите, така и на отговорниците за системата VAR.

Изпълнителният комитет одобри и разпределението на сумите по програмата „Солидарност“ на УЕФА за сезон 2020/2021 г., които ще достигнат до клубовете с месец по-рано от предвиденото. Всеки клуб от ППЛ ще получи по 40 хиляди евро, представителите на ВПЛ по 15 хиляди евро, а участниците в Трета лига – по 1210 евро.

Членовете на ИК бяха запознати и с разпределението и на втория транш от договора за телевизионните права, според който участниците в ППЛ ще разпределят помежду си сумата от 1 080 000 лева.

След като на предходното си заседание се запозна с отчета на селекционера на мъжкия национален отбор Ясен Петров за изминалата 2021 г., Изпълнителният комитет взе решение да упражни клаузата, според която договорът на Петров и екипа му се подновява за още 1 година.

Президентът Борислав Михайлов запозна членовете на ИК с финализирания договор за предстоящите приятелски срещи на мъжкия национален отбор през март, според който България ще гостува на домакина на предстоящото световно първенство Катар на 26 март и ще изиграе контрола със световния вицешампион Хърватия 3 дни по-късно отново в Доха.

На позицията селекционер на България U15 бе утвърден Калоян Георгиев.

Изборен Конгрес на 18 март, но не заради подписката на клубовете 

Унгарец е новият шеф на съдиите в БФС

Боби Михайлов: Нека престанем с фалшивите новини

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още