Бойко Борисов за ВАР: Искат ли българските данъкоплатци да дадат пари?

Бойко Димитров Бойко Димитров

Министър-председателят Бойко Борисов коментира предложението на Кирил Домусчиев държавата да помогне финансово на клубовете за въвеждането на системата ВАР. Както е известно след последното заседание на Изпълкома членовете му се обединиха около мнението, че у нас задължително трябва да има видеоасистенция за арбитрите. В крайна сметка собственикът на Лудогорец призова държавата и спортното министерство да помогнат финансово на отборите, които няма да имат необходимите средства за нейното инсталиране на стадионите им.

Борисов обаче бе категоричен, че държавата е на всички българи и те едва ли ще са съгласни пари от бюджета да отиват за подобно нещо. Премиерът също така допълни, че президентите на клубовете у нас се кичат с това звание, но не желаят да извадят собствени средства и сами да си сложат системата.
"Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти", каза Борисов.

Аудио: Ето как ВАР ще влезе в България

Кирил Домусчиев: Ако не въведем ВАР, трябва да закрием футбола (Видео)

Атанас Фурнаджиев: Нямаме конкретна сума колко ще ни струва ВАР (Видео)

Абсурдният казус с Венци Стефанов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още