Бойко Борисов инспектира Арда

Премиерът обеща осветление, трева и тренировъчни игрища на новака във футболния елит

dsport.bg

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на финансите Владислав Горанов посетиха стадион „АРЕНА АРДА“ в Кърджали. 

При пристигането си, а и при тръгването си премиерът получи аплодисменти и благодарности за помощта от местни фенове и ветерани на клуба. За изненада на Борисов на място бе и легендата на Локомотив (Пд) Христо Бонев. 

Първото нещо, което направи министър-председателят бе да влезе на стадиона, където на терена се здрависа с треньора Стамен Белчев. Той получи и сувенири и фланелка с номер 13 на Арда от президента на клуба инж. Петър Пешев. Борисов също така бе изненадан от няколко гайдари с изпълнение на народни песни.

Борисов коментира тревата, а след това обсъди инфраструктурата със зам. кмета на Кърджали, отговарящ за строителството и видя изготвените проекти за допълнително модернизиране на стадиона.
„Да започнем с осветлението, тревата и тренировъчните игрища, а след години ще добавяме защото и Левски може да кажат „Искаме козирка“. Сега трябва да върнем отбора да играе в Кърджали, а не в Пловдив. Това трябва бързо да стане. Искам само да помогна, а не да влеза в междуградски вътрешни спорове. Следващата сряда се надявам да ми дадат точна сметка, за да помогнем на клуба", каза премиерът.

След срещата Бойко Борисов остави спортния министър Красен Кралев да доуточни подробностите с домакините. 

Във Facebook премиерът коментира, че благодарение на помощта към Арда младите хора в региона ще започнат да се интересуват повече от спорт.
"Очаквам следващата сряда точна сметка от Арда, за да им помогнем да играят домакинските си мачове на собствения стадион. Помогнали сме на всички отбори в Първа професионална лига за осигуряването на нужното тревно покритие или осветление. Така и Кърджали ще привлече младите си хора към спорта", написа Борисов.

Бойко Борисов на гости на Арда

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук