Бойко Борисов: Ще построим "Колежа" при едно условие

dsport.bg

Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Това заяви в интервю за "Марица" премиерът Бойко Борисов.
"Ще осигурим парите, но при едно условие – стадионът да е общински", каза Борисов. Премиерът уточни, че за да се случи това, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Припомняме, че според договора срокът за строителството на Колежа изтича на 13 март 2020 г. 

Феновете на Ботев Пд ритат на протест пред Колежа (видео)

„Видя се, че собственикът на Ботев не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса – ако хвърли 20 или 30 милиона, първи пита как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите“, коментира Борисов.

„Нека изтече срокът по концесията, за да не се влиза в съдебни дела. После Общинският съвет трябва да вземе решение за строителството и да поиска помощ от държавата. Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ“, обясни премиерът.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още