Борис Бекер беше признат за виновен по четири обвинения

dsport.bg

Трикратният шампион от Уимбълдън Борис Бекер беше признат за виновен от Кралския съд в Саутуорк по четири обвинения съгласно Закона за несъстоятелност и оправдан по още 20 обвинения, свързани с фалита му през 2017г.

54-годишният шесткратен шампион от Големия шлем беше обвинен, че е укрил имущество на стойност милиони паунда, включително два трофея от Уимбълдън, за да избегне плащането на дълговете си.

Бившият номер едно в световния тенис беше обявен в несъстоятелност на 21 юни 2017 година, заради неплатен заем от над 3 милиона паунда за имението му в Майорка.

Германският гражданин, който живее в Обединеното кралство от 2012 година, твърди, че е сътрудничил на попечителите, натоварени с обезпечаването на активите му, дори предложил брачната си халка и е действал според експертните съвети.

Бекер, който беше подкрепян по време на процеса от партньорката си Лилиан де Карвальо Монтейро, беше признат за виновен по чеитири обвинения по Закона за несъстоятелността от жури в Саутуорк Краун Корт в петък, включително отнемане на имущество, две обвинения за неразкриване на имущество и укриване на дълг.

Трикратният победител от Уимбълдън, който беше оправдан по още 20 обвинения, беше освободен под гаранция преди произнасянето на присъдата в същия съд на 29 април.

В заключителната си реч неговият адвокат Джонатан Лейдлоу каза на съдебните заседатели, че г-н Бекер разчита в голяма степен на съветници, след като стана известен и богат след успхите си.

Лейдлоу подчерта, че това е продължило през целия му живот и по време на фалита животът на Бекер е бил управляван „хаотично“ от съветниците му.

Г-н Лейдлоу каза, че Бкер е бил „твърде доверчив и разчитащ“ на съветите, дадени му от „многобройните съветници“, които са го заобикаляли.

Съдебните заседатели се разпуснаха по случая с Бекер

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още