Борусия Дортмунд се раздели със старши треньора Един Терзич. 41-годишният специалист спечели Купата на Германия с отбора през 2021 година, завърши на второ място в Първа Бундеслига през 2023г. и достигна до финала на Шампионска лига през 2024 година.

Терзич поиска от ръководството на Борусия Дортмунд договорът му да бъде прекратен с незабвен ефект и след обсъждане клубът се съгласи с молбата му.

В личното си съобщение Терзич написа: „За мен е невероятно болезнено да кажа това на всички „жълто-черни“ фенове, но днес се разделям с Борусия Дортмунд. Беше огромна чест да спечеля Купата на Германия с Борусия и да изведа този фантастичен клуб до финала на Шампионска лига. След мача на „Уембли“ поисках среща с висшия мениджърски екип на клуба, защото след десет години в Борусия – включително пет в треньорския щаб и две и половина като старши треньор – смятам, че новата ера на клуба трябва да започне с нов човек на тъчлинията. Всички близки до мен знаят, че това беше много трудно решение за мен, но след интензивни дискусии основното ми усещане не се промени. Пожелавам всичко най-добро на Борусия Дортмунд и това не е сбогом – ще се видим скоро.“ 

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке каза: „Един Терзич свърши изключителна работа през времето си в Борусия Дортмунд и ние всички му дължим огромна благодарност. С Един винаги ще останем приятели.” 

Ларс Рикен, спортният директор на Борусия Дортмунд, каза: „Един Терзич е мой доверен колега от много години, като треньор в школата, технически директор и наскоро като главен треньор. Във всяка роля той виждаше като привилегия да работи за този клуб. Многото дискусии, които проведохме напоследък, отново изясниха любовта и страстта на Един към Борусия и той винаги ще бъде фен на Борусия и част от семейството ни.”

Спортният директор Себастиан Кел каза: „Един е човек на Борусия докрай. Той е фантастичен, много искрен човек и винаги е давал 100% за Борусия. Преживели сме много заедно и наистина ми беше приятно да работя с Един, за да постигнем целите си. Той винаги ще бъде свързван с нашите успехи през последните няколко години и съм сигурен, че ще се видим отново. Сега Един ще следва собствения си път.”

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS