Шефовете на Борусия Дортмунд изглежда не бързат да вземат решение за бъдещето на Един Терзич. Договорът му с клуба изтича през лятото на 2025 година.

Ръководните фактори в Борусия се очаква да решат дали ще му предложат нов контракт през есента, след като започне новия сезон.

Един Терзич остава спорна фигура сред феновете на Борусия Дортмунд, но изигра ключова роля в пътя на отбора до финала на Шампионска лига през сезона. Относно представянето на тима в Първа Бундеслига има много да се желае и отговорните лица се надяват да видят допълнителни подобрения, преди да финализират бъдещето на 41-годишния специалист.

Според BILD шефовете на Борусия Дортмунд планират да обърнат голямо внимание на началото на следващия сезон на отбора, преди да вземат решение дали Терзич да получи нов договор или не.

Настоящият договор на старши треньора изтича в края на следващия сезон и се твърди, че той привлича интереса на клубове от Англия.

Терзич израсна, подкрепяйки Борусия Дортмунд и наскоро каза, че ще бъде в Борусия Дортмунд толкова дълго, колкото клубът иска.

Терзич има близки отношения с напускащия изпълнителен директор Ханс-Йоахим Вацке. А новоназначеният изпълнителен директор на клуба Ларс Рикен също говори за специалните си отношения с Терзич. Така че с изключение на евентуален слаб старт на следващия сезон, вероятността той да получи удължаване на договора остава много голяма.

Борусия Дортмунд изпусна на косъм да спечели титлата в Бундеслигата през първия сезон на Един Терзич като постоянен старши треньор и загуби финала на Шампионска лига тази година. Надеждата е, че след две години на разочароващи финали, Терзич може да изведе отбора до успех през следващата кампания.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS