Босът на ПСЖ: Или купуваме "Парк де Пренс", или си тръгваме

dsport.bg

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи отговори на спекулациите, че Катарският инвестиционен фонд планира да продаде клуба в близко бъдеще.

Ал-Хелайфи каза, че това не е вярно, но част от дела ще бъде продаден.

„Наскоро ме попитаха дали ще продадем клуба след Световното първенство. Отговорих, че не е вярно. Що се отнася до инвестициите и развитието на клуба, ако трябва да продадем 5, 10 или 15% от дела, защо не. Честно казано има много заинтересовани от нашия клуб. Ние гледаме в две посоки – към добър инвеститор и към стратегически партньор. Особено последното. Ако се намери някой, който да ни помогне да подобрим клуба, защо да не говорим“, каза Ал-Хелайфи.

Той призна, че клубът е имал загуби от 370 милиона евро през миналия сезон заради COVID кризата.

„Преди COVID кризата имахме 50 милиона евро плюс, а преди това 30 милиона. Клубовете пострадаха много по време на кризата. Не само ние, но и други отбори пострада. Нямахме публика на стадионите, платихме много високи разходи, може би дори повече от другите отбори“, каза той.

Следващото за Ал-Хелайфи е закупуването на стадион „Парк де Пренс“ от управата на града, с планове за разширяването му до капацитет от 80 000 (в момента 48 000).

„Закупуването на стадиона е логично от икономическа гледна точка. Не е все едно дали ще имаш собствен стадион или не. Обвиняват ме, че си играя, но никога не го правя. Обичам този стадион и мисля, че градската управа разбира, че ще останем тук завинаги, но в тези условия не можем да си сътрудничим. Технологично стадионът изостава много от другите“, допълни Ал-Хелайфи.

„ПСЖ няма стадион, който да достигне високо ниво. Ако феновете бяха по-близо до терена, може би щяхме да вкарваме по 6-7 гола на мач. Последните 100 домакински мача са разпродадени и имаме нужда от повече капацитет. Ние също не искаме да напускаме стадиона, но нямаме избор. Те трябва да помислят внимателно. Вече сме инвестирали 80 милиона евро в стадиона, но хората от града не са направили нищо. И ако те не приемат предложението ни, ние ще си тръгнем. Не заплашваме, просто ще си стиснем ръцете, ще благодарим на всички и ще си тръгнем и ще построим нов стадион", каза още Насер Ал-Хелайфи.

Президентът на ПСЖ: Париж иска да ни изгони от "Парк де Пренс"

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ