Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич обяви, че шведският национал Симон Терн няма да подпише с „канарчетата“.

„Симон смята, че не би било оптимално за семейството му да подпише с Ботев, ние го уважаваме. В моя свят семейството винаги е на първо място. Жалко, защото Симон е много добър футболист, но ако семейството не е доволно, ще бъде погрешно да подпише с нас. Няма да е добре нито за нас, нито за него“, коментира Валентич пред „Fotbollskanalen“.

Треньорът на Ботев Пловдив обяви, че клубът води преговори с друг шведски футболист, но не пожела да разкрие неговото име.

В Швеция свързват с трансфер в Ботев Пловдив Джонатан Ринг, който е свободен агент, след като напусна Юргорден.

„Работим усилено. В доста добра позиция сме, защото трансферният прозорец затваря чак на 28 февруари“, добави той,.

„Насочил съм се към привличането на шведски футболисти по различни причини. Познавам ги и ми е по-лесна комуникацията с тях. Знам как работят, каква интензивност имат. В Ботев има много технични футболисти и искаме да намерим комбинация с тактическа дисциплина от Швеция“, продължи наставникът на „канарчетата“.

„Нямаме проблеми с картотекирането на тези футболисти. Изграждаме нов отбор, нови играчи. Важно е да опознаете отбора. Отнема много време. Сезонът започва в петък. Засега се чувствам добре, приятно ми е“, каза още Валентич.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS