Лекоатлетът Божидар Саръбоюков спечели голямата награда в категория "Спорт" в 12-то издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от фондация "Енчо Керязов".

Световният вицешампион на скок височина за младежи от Кали през 2002 година не успя да дойде навреме за церемонията заради закъснение на полета му от Будапеща, където участва на световно първенство.

Подгласници на двойния европейски вицешалпион в тройния скок и в скока на дължина от първенството в Йерусалим станаха Пламена Миткова (лека атлетика), Иван Иванов (тенис) и Александра Тоткова (спортно катерене).

Националът по спортна гимнастика Божидар Златанов получи специалната награда "Born Winner" на генералния спонсор. Призът му беше връчен лично от легендарния цирков артист и патрон на фондацията Енчо Керязов. Отличена беше още и световната шампионка по стрийт фитнес Жасмина Свиленова.

Федерацията по адаптирана физическа активност получи награда "Смело сърце", която се връчва от фондация "Енчо Керязов" всяка година. Даровитите момичета и момчета, които са част от федерацията, ръководена от Слав Петков, тази година впечатлиха организаторите с постиженията си в областта на спорта и големия брои отличия спечелени от спортистите със синдром на Даун от различни първенства и турнири.

Президентът на Федерацията по адаптирана физическа активност Слав Петков и гимнастикът Емилиян Костадинов, който се подготвя при Даниел Алексиев, получиха наградата си от кмета на Ямбол Валентин Радвански.

В категория "Изкуство" победител е Хрисиана Савова, която беше наградена от кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Математикът Деян Хаджи-манич е първи в категория "Образование".

Президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, кметът на Пловдив Здравко Димитров бяха специални гости на грандиозния спектакъл, който се проведе в Античния театър на Пловдив.

На древната сцена в чест на българските даровити деца се качиха едно от най-добрите циркови артисти в света.

Шоута беше открито от Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част с ръководител подполковник Ради Радев.

Публиката, изпълнила до краен предел на Античния театър стана свидетел и на страховит опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети. Номер, който не е представян никъде по света до момента и зад който стои екстремният артист Фреди Нок, който миналата година изненада публиката с ходенето си по въже.

В програмата участие взе и унгарска акробатнича трупа – носител на световни рекорди на Гинес и престижни циркови награди. Нежното трио „Белисима“гради човешки пирамиди със сила, прецизност и изключителна елегантност.

Най-титулуваният клоун в света – големият Дейвид Ларибле, допринесе за страхотното настроение, а българското участие в шоуто включваше изпълнения на Люси Дяковска, Славин Славчев, Сирма Добрева, нежното трио Flawless, Виктория Главчева и талантливите балерини на Па Де Кре. За първи път на сцената заедно свириха камерен и класически оркестър - . Плевенската филхармония и камерен оркестър “Дианополис“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS