БПБС за починалия боксьор: Борис Станчев е ползвал документите на Исус Величков

dsport.bg

От Българския професионален боксов съюз описаха да внесат уточнение в случилото се на галавечерта в албанския град Шкодра, на която почина български боксьор.

Първоначално от БПБС обявиха, че става дума за заявения за участие Исус Величков. В последствие обаче стана ясно, че загиналият е Борис Станчев. Макар и да не потвърждават на 100%, от БПБС информират в отворено писмо, че "има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз" и "нееднократно е участва в спортни събития".

Починалият български боксьор е друг

Ето и цялото писмо:

До всички заинтересовани страни,
Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.
Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.
От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

23.09.2019 Евгения Петрова
г. София
Генерален секретар БПБС"

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук