Рафаел Надал за първи път стигна до финал на три от четирите големи турнира в тениса в един сезон. 33-годишният тенисист вдигна трофеите на Ролан Гарос и US Open, загуби финала на Australian Open, а на Уимбълдън преклони глава на полуфинал. Рафа не само изпраща най-добрата си година в коронните надпревари в тениса, но също така той прибави 4 титли от мастърси и още един загубен финал. Общият процент победи от всички мачове е 88 процента. 

Гладът към следващите триумфи със сигурност расте, а най-голямото предизвикателство за 2019 година е може би финалите в края на годината. Надал никога не е успявал да го спечели и има едва 2 финала, които губи от Роджър Федерер през 2010 година и Новак Джокович през 2013. Често затрудненията идват от факта, че Мастърсът в Лондон е последния турнир през годината и умората е много голяма. Тази година надпреварата ще се проведе между 10 и 17 ноември. 

Друга от задачите пред испанеца е завършването като номер 1 в света. 4 пъти е затварял календара като най-добрия в света и със сигурност малката разлика до Джокович го мотивира и за това постижение. 

„Купа Дейвис” пък ще се проведе в Мадрид,  което е още една задача пред Матадора. Макар че я е печелил 3 пъти, мотивацията е до небето, а отборната надпревара ще се проведе от 18 до 24 ноември. 

Последната „задача”, за която Рафаел Надал няма търпение да изпълни, е да се ожени за своята любима Сиска. На 19 октомври в Майорка, двамата трябва да си обещаят да бъдат заедно до края на дните си.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS